Vitlökspuré med torrostad paprika och chili

Purén är helt sagolik och smakar fantastiskt på ett grillat naanbröd eller ciabatta. Paprikan och chilin är rena himmelriket i en hamburgare! Jag kan garantera att alla som smakar detta ber om receptet! Vilket recept? Smaklig måltid!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
dl vitlökspuré
Portioner
dl vitlökspuré
Ingredienser
Vitlökspuré
 • 4 st vitlökar, hela stora
 • 1/2 liter olivolja
Torrostad paprika och chili
 • 1 1/2 st paprikor i olika färger
 • 1 st röd chili stor
 • 1 st grön chili stor
Enheter:
Instruktioner
Vitlökspuré
 1. Dela vitlökarna i klyftor, men behåll skalen på. Lägg klyftorna i en liten gryta och täck med olja.
 2. Värm oljan tills vitlöken börjar sjuda och koka sedan på låg värme i 35–40 min. Lyft av grytan från spisen och låt svalna.
 3. Använd fingrarna för att pressa ut vitlöksklyftorna ur skalet. Lägg alla klyftorna i en matberedare tillsammans med några matskedar vitlök oljan och en rejäl nypa salt. Mixa lätt.
 4. Tips! Smaksätt med lite salt eller honung efter eget tycke och glöm inte att spara vitlöksoljan tills du ska laga dina favoriträtter nästa gång!
Torrostad paprika och chili
 1. Skär paprikahalvorna i fyra lika stora strimlor och dela chilifrukterna på längden, ta bort kärnorna och det vita köttet.
 2. Värm en stekpanna på hög värme tills den är rykande het och bred ut paprika och chili jämnt över hela stekytan. Vänd efter 1 minut och bred sedan ut dem jämnt igen. Upprepa rostningsprocessen fyra gånger.
 3. Lägg paprikan och chilin i en skål och täck med plastfolie. Låt vila i 30 min. Tillsätt lite salt, peppar och en skvätt extra virgin olivolja och servera!
Receptanteckningar

Passar bäst till:

lemon masala produkter hover 1a

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on YummlyEmail this to someonePrint this page