_MG_8946Hej!

Mitt namn är Jared Christensen och jag är väldigt stolt över att få presentera Ekko Gourmet för er.

Jag kommer ursprungligen från Nya Zealand och har arbetat som kock i ett flertal länder under mina resor, innan mitt kulinariska äventyr till slut förde mig till Sverige.

Under hela min uppväxt har jag alltid haft ett stort intresse och en passion för mat, ingredienser och att baka och att äta. Som liten berättade jag för alla att jag tänkte bli kock när jag blev stor. Jag utbildade mig inom det kulinariska fältet i flera år innan jag glatt begav mig ut i världen för att leva ett liv fyllt av resor, mat, musik, fotboll och äventyr. Under mina resor arbetade jag i flera olika länder och inom många olika delar av matbranschen och lärde mig väldigt mycket under den tiden.

2006 grundade jag Ekko Gourmet, ganska snart efter att jag kommit till Sverige. Jag kunde nämligen inte hitta vegetariska produkter som jag själv ville äta och tänkte att det säkert fanns fler än jag som letade efter ett riktigt gott och intressant vegetariskt alternativ. Jag bestämde mig för att göra något åt saken och jordnötsbiffar blev den första produkten. De första tusen burgarna gjorde jag för hand, sedan hyrde jag ett tält på Malmöfestivalen och de sålde som smör! Jordnötsbiffarna blev en hit och jag fick väldigt mycket positiv feedback vilket inspirerade mig till att fortsätta.

burger press 2Därefter hyrde jag in mig i ett restaurangkök som jag fick tillgång till under kvällar och helger och köpte en liten manuell press till burgarna. Sedan förberedde jag ingredienserna på fredagskvällarna, handpressade dem på lördagarna, förpackade dem på söndagarna och sålde dem under veckan. Min svenska var inte så bra men jag lärde mig att säga ”fantastisk smak, glutenfria och veganska” och jag var entusiastisk över att sälja jordnötsbiffarna. Mataffärerna ville prova dem, och de visade sig sälja bra. Jag gjorde även smak-demonstrationer i affärerna och de som smakade biffarna var väldigt positiva. Fler affärer provade dem, de sålde bra, och snart började affärerna själva be om fler produkter! Så kom Lemon Masala burgaren. Även denna var handgjord och blev också en succé!

Så flyttade jag in i ett större kök och en vän köpte en elektrisk burgar-maskin till mig. Det blev så mycket att göra att jag var tvungen att anställa en vän för att hjälpa mig! Fler produkter skapades och jag fick bara fler och fler kunder. Till slut hittade jag en liten fabrik i Malmö och en investerare, och vi startade upp en liten men effektiv produktion. Ekko Gourmet fortsatte att växa och det tog inte lång tid innan jag insåg att jag behövde en större fabrik för att kunna nå mitt mål; att kunna erbjuda Ekko Gourmets produkter i alla mataffärer i Sverige. Vi flyttade produktionen ännu en gång till en större ännu fabrik med ännu större produktionskapacitet. Nu blev jag involverad i en storskalig produktion och jag utbildade personalen i både det praktiska samt konceptet bakom de här fantastiska produkterna.

Vilket äventyr, men det är långt ifrån över! Jag är så glad och stolt över att så många människor delar vår passion och våra värderingar. Vi har gjort flera bra val angående ekologiska ingredienser, miljöfrågor och kulinariska upplevelser; och varenda en av våra värdefulla kunder påverkar dessa områden positivt genom att välja Ekko Gourmet.

Detta är vår historia fram tills nu, och vi ser fram emot en fantastisk framtid tillsammans! Tack så mycket och en stor Ekko-kram till er!

Med vänliga hälsningar,
Jared Christensen