Äkta Vara: Jordnötsbiffar bäst i test x2!

Förra veckan gjorde Äkta Vara ett test på den svenska marknaden för att hitta ett miljövänligt och gott alternativ till kött. De valde att testa fem olika grönsaksbiffar och fem sorters vegetariska korvar från både stora och små aktörer på livsmedelsscenen. Jordnötsbiffen från Ekko Gourmet i Malmö blev vinnaren. Den innehåller inga tillsatsämnen och blev utnämnd till den mest miljövänliga produkten. I smaktestet som var ett blindtest blev den även korad till grönsaksbiffen med godast smak. Jordnötsbiffen blev alltså en dubbelvinnare.

Jared Christensen som grundade och driver Ekko Gourmet säger, ”Ja underbart, jag är riktigt stolt och glad över detta! För mig är smaken det viktigaste och den får jag fram med bra ekologiska ingredienser som är helt fria från animaliska ämnen och tillsatser. Jag äter själv smakrik miljövänlig mat, så jag tillverkar egentligen bara det jag själv älskar att äta. Det är helt fantastiskt att ligga i topp på ett test som är gjort av etablerade och passionerade matälskare”.

Läs mer om testet här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on YummlyEmail this to someonePrint this page